შემადგენლობა:
მომზადება:
ლეღვი დაჩხვლიტეთ, აწონეთ, მდუღარე წყალში ჩაყარეთ, ერთი-ორი წამოადუღეთ და გადმოიღეთ,ამოალაგეთ. ეს წყალი გადაღვარეთ. ახლა მეორედ აადუღეთ მოტკბო შაქარ-წყალი, მოტკბო შაქარ-წყალში ადუღეთ რამდენიმე ხანი, მერე ესეც გადაღვარეთ. 4 კგ ლეღვს ხუთი კგ შაქარი უნდა. ამ ხუთ კგ შაქარს დაასხით ოცი ჭიქა წყალი,ადუღეთ. თუ ჭუჭყი ან ქაფი აქვს.მოხადეთ და ლეღვი შიგ ჩაყარეთ, ხარშეთ იმდენი,სანამ კარგად მოიხაშება და წვენი გაუსქელდება. თუ ხარშვაში წყალი დააკლდეს, ადუღებული წყალი დაუმატეთ და ადუღეთ, დაუმატეთ დარიჩინი.
ჟოლოს მურაბა |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი