შემადგენლობა:
ცომისთვის:
დასანამად:
თეთრი მუსისთვის:
ჟელესთვის:
მომზადება:
ცომის მოსამზადებლად კვერცხი ავთქვფიოთ შაქრის ფხვნილთან ერტდ, დავუმატოთ ვანილი, დამდნარი კარაქი, გაცრილი ფქვილი. მიღებული ცომი გამოვაცხოთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე გაცხელებულ აერღუმელში 15-20 წუთი. შემდეგ გამოვიღოთ და გავაციოთ. სიროფისთვის შაქრის ფხვნილი ვადუღოთ წყალთან ერთად, გავაციოთ და დავუმატოთ შამპანური. თეთრი მუსის მოსამზადებლად კვერცხის გული გავაცალკევოთ ცილისგან, ავთქვფიოთ, ჟელატინი დავალბოთ წყალში, შამპანური, ლიმნის წვენი და შაქრის ფხვნილის ნახევარი ცეცხლზე, სანამ შაქარი გადნება და ნელ-ნელა დავასხათ კვერცხი გულს. მიღებული მასა ისევ დავდგათ ცეცხლზე და დავუმატოთ ჟელატინი, განუწყვეტლივ ვურიოთ დანამ გაიხსნება, შემდეგ გავაციოთ. დავუამტოთ ატ჻ვეფილი ნაღები, ოდნავ ათქვეფილი ცილა, დანარჩები შაქრის ფხვილი და კარგად ავთქვფიოთ. ტორტის ასაწყობად ბისკვიტი კარგად დავნამოთ სიროფით, ზემოდან მოვასხაღ მუსი და 1 საათით შევდოთ მაცივარში. ჟელეს მოსამზადებლად ჟელატინი დავალბოთ, შამპანური, შაქრის ფხვნილი და ლიკნის წვენი ავურიოთ ერთმანეთს, დავდგათ ცეცხლზე, მოვხარშოთ შაქრის ფხვნილის კარგად გადნობამდე, შემდეგ დავამატოთ ჟელატინი და კარგად ავურიოთ. ტორტზე დავაწყოთ დაჭრილი მარწყვი, ზემოდან დავასხათ 2-3 ს.კ ჟელე, 15 წუთით შევდოთ მაცივარში, შემდეგ დავამატოთ დანარჩენი ჟელე და 4 საათით კვლავ სევდოთ მაცივარში.
ნუთელას და შოკოლადის კრემი |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი