შემადგენლობა:
მომზადება:
3 კვერცხის გული გავთქვიფოთ და შევურიოთ 200 გრამ გამდნარ მარგარინში. დავამატოთ 0.5 ჩ.ჭ შაქრის ფხვნილი,სოდა, ვანილი, კონიაკი, დავაყაროთ ფქვილი იმდენი, რომ გამოვიდეს საშუალო სიმაგრის ცომი. გავაბრტყელოთ ცომი და გამოვჭრათ ნებისმიერი, სასურველი ფორმის პატარა ნაჭრები. დავალაგოთ თბილ, ცხიმწასმულ თუნუქის ფურცელზე.
3 კვერცხის ცილა კარგად გავთქვიფოთ. როცა თეთრ ”ღრუბელის” სახეს მიიღებს, ნელ-ნელა შევაქვფიფოთ 3/4 ჩ.ჭ შაქრის ფხვნილი. მიღებული ბეზეს მასა ჩაის კოვზით შუაში დავადოთ ცომის ნაჭრებს და შევდგათ ღუმელში გამოსაცხობად. უნდა გამოვაცხოთ დაბალ ტემპერატურაზე.
ბაქლავა |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი