შემადგენლობა:
მომზადება:
გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე. ფორმას წაუსვით ცხიმი.კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ. ცილა ათქვიფეთ გამაგრებამდე, ნელ-ნელა შეურიეთ შაქარი, დაუმატეთ კვერცხის გული და თქვიფეთ კიდევ 2წთ. ბოლოს შეურიეთ ფქვილი და გამდნარი კარაქი. ჩაასხით ცომი ფორმაში და აცხვეთ 20 წთ.ამოიღეთ ნამცხვარი ფორმიდან. გაათბეთ გარგარის ჯემი და საცერში გაატარეთ. სურვილისამებრ შეურიეთ გარგარის ლიქიორი. ნამცხვარს წასუვით 2 ს.კ ჯემი.სოფლის სქელი არაჟანი, შაქრის პუდრა და 2ს,კ ჯემი ათქვიფეთ კრემისებრი მასის მიღებამდე. წაუსვით კრემი ნამცხვარს, გადაასწორეთ და დადგით გრილ ადგილას 15წთ.ვაშლატამა გარეცხეთ, გაჭერით შუაზე, გამოაცალეთ კურკა და დაჭერით სიგრძეზე. ნამცხვარზე მოაწყვეთ ვაშლატამას ნაჭრები. დარჩენილი ჯემი კიდევ ერთხელ შეათბეთ და წაუსვით ვაშლატამას. ნამცხვარს მოაყარეთ ფსტა და დადგით გრილ ადგილას 1სთ.
ალუბლის ნამცხვარი ხაჭოთი |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი