კვერცხიანი ცილა და 1 მწიკვი მარილი მექანიკური მიქსერით ათქვიფეთ გამაგრებამდე. ნელ-ნელა შეურიეთ 1-4 ს.კ შაქარის პუდრა.
დარჩენილი შაქარის პუდრა, სახამებელი და შაქრიანი ვანილი შეურიეთ ერთმანეთს და თანდათან დაუმატეთ ცილას. გააცხელეთ ღუმეი 95 გრადუსამდე. საცხობ ფირფიტაზე დააფინეტ პერგამენტი.
მიღებული მასა ჩადეთ მოსართავ პარკში, რომელსაც ვარსკვლავისებური პირი აქვს და ფირფიტაზე დაახლოებით 8-10 სმ _ის სპირალები დასვით. გამოაშრეთ ბეზეები ღუმელში 1 1/2 სთ. ღუმლის კარში ხის კოვზი დაატანეთ, რომ ორთქლი გამოვიდეს და ტემპერატურამ ძალიან არ მოიამატოს. გადმოიღეთ ბეზეები და მთEლი ღამით დადეთ გასაშრობათ.
შოკოლადი გაადნეთ ორთქლზე და გაგრილეთ. ნაწილი გადაუსივთ ბეზეს შუაგულს. ათქვიფეთ ნაღები და შეურიეთ ცოტაოდენი ლიქიორი. შოკოლადიანი მასის თავზე მოაწყვეთ გარგარის ნაჭრები, ტორტუნას კიდეებზე დაასკუპეთ ნაღები და მოასხით დარჩენილი შოკოლადის მინანაქარი.
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი