შემადგენლობა:
მომზადება:
კალმახი გამოშიგნეთ, გამაოცალეთ ფხები და ხერხემალი და გარეცხეთ. ბროწეულის სოუსის
მოსამზადებლად ხახვი დაჭერით წვრილად და მოშუშეთ ზეთში. გამოწურეთ ბროწეულის წვენი,
დაასხით მოშუშულ ხახვს და წამოადუღეთ ერთად. დაუამტეთ ღვინო, ლიმონის წვენი და
შეასქელეთ წყალში გახსნილი სახამებლით. ბოლოს დაუმატეთ პილპილი და მარილი
გემოვნებით. ფქვილში შეურიეთ მარილი, შიგ ამოგანგლეთ კალმახი ორივე მხრიდან და
დაბრაწეთ გაცხელებულ ზეთში. შემწვარი თევზი დააწყვეთ თეფშზე, მოასხით ბროწეულის
სოუსი და მოააყრეთ წვრილად დაჭრილი კამა. სუფრაზე მიტანამდე თვზი შეგიძლიათ
გააფორმოთ ოხრხუშის ფოთლებითა და ლიმონის ნაჭრებით.
ქაშაყის ფილე კამით |