ლაზანია

მასალა:

  • 9-10 ცალი ლაზანიას ფირფიტა
  • 30გრ მაგარი ყველი
  • 600-700 გრ  ხორცის ფარში
  • 3-4 ცალი პამიდორი თავისი წვენით(შეიძლება დაკონსერვებული)
  • 2-3 თავი  ხახვი
  • 2 კბილი ნიორი
  • პეტრუშკა
  • მარილი გემოვნებით
  • დაფქვილი მწიწაკა
  • 800-900 მლ რძე
  • 80-100 გრ კარაქი
  • 4 სკ ფქვილი

მომზადება:

მოვამზადოთ სოუსი, პამიდორს დავასხათ მდუღარე წყალი გავაჩეროთ 1 წუთი გადავწუროთ წვალი და გავაცალოთ კანი პამიდორს და გავხეხოთ სახეხზე ან დავაბლენდეროთ, გავარიოთ ხახვი და დავჭრათ წვრილად , ნიორი გავარჩიოთ და დავჭყლიტოთ ტაფაში ჩავასხათ ზეთი და მოვხრაკოთ ხახვი 2-3 წუთის შემდეგ დავამატოთ ნახევარი ნიორი, შემდეგ ფარში და მოვშუშოთ დაახლოებით 5 წუთი. მოშუშულ ფარშს დაუმატოთ გახეხილი პამიდორი, მარილი,წიწაკა მოურიოთ და დავაფაროთ თავსახური დავტოვოთ 5-7 წუთი დაბალ გაზზე,გადმოვდგათ გაზიდან დაუმატოთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი, დარჩენილი  ნიორი  და გამოვრთოთ გაზი. ტაფაში ჩავასხათ ზეთი სშემდეგ ფქვილი დაუმატოთ ცხელი რძე და მოვამზადოთ  სოუზი . მომზადებული სოუზი დავასხათ უკვე ომზადებულ ფარშს ადუღებულ ცხელ წყალში 2-3 წუთი გავაჩეროთ ლაზანიას ფირფიტები , უკეთესია 2 ფირფითა ერთად გავაკეთოთ. წყლიდან ამოღებული ლაზანიას ფირფიტები ჩავალაგოთ ცივ წყალში ,შემდეგ ჩავალაგოთ ღრმა ჭურჭელში უკეთესია მინის, ორი ფირფიტა ერთად დავდოთ ზემოდან დავასხათ მომზადებული სოუზი მოვაყაროთ ცოტა ბევრი გახეხილი ყველი ზემოდან ისევ ისე დავალგებთ ფირფიტებს დავასხავთ სოუზს და დავაყრით ყველს,ასე მაკეთებთ სანამ არ დამტავრდება ფირფიტები ბოლოს შევდგათ გაზქურქაში და გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 40 წუთი, სანამ მზად იკნება 3-5 წუთით ადერე დავაყაროთ გაგეხილი ყველი ზემოდან. როცა მზად იქნება გამოვიღოთ გაზქურიდან 10-15 წუთის შემდეგ დავჭრად ნაწრებად  დაისე მივიტანოთ სუფრაზე.

ლაზანია

3.9 (77.33%) 15 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

კარტოფილის კატლეტი





ამ რეცეპტს აქვს 2 კომენტარი

  1. ნათია says:

    ეს რეცეპტი ვინ ნდაწერა გასინჯეთ მაინც რაც დაწერეთ, კიდევ კარგი იტალიელებს არ შეუძლიათ ამის წაკითხვა რა სირცხვილია…ნახეთ სხვა საიტებზე ნამდვილი იტალიური რეცცეპტი და მერე წერეთ როცა არ იცით

დატოვეთ კომენტარი