ჩაქაფული ძირითადად ღვინით მზადდება, თუმცა, არსებობს ღვინის გარეშე მომზადების რეცეპტიც,
რომელიც არანაკლებ გემრიელია!
შემადგენლობა:
მოზადება:
დაჭრილი და გარეცხილი ხორცი დაჭრილ მწანილსა და მწვანე ხახვთა ერთად ფენა-ფენა ჩავაწყოთ ქვაბში,
შიგადაშიგ მოვაყაროთ მარილი და პილპილი.
ცოტა მწვანილი მოვიტოვოთ ბოლოს ნედლად ზემოდან მოსაყრელად.
დავასხვათ წყალი და წამოდუღებისთანავე ცეცლხს დავუწიოთ. ხორცი ნახევარზე მეტად რომ მოიხარშება,
დავაყაროთ ტყემალი და ცოტა მოგვიანები კარაქი.
როდესაც კერძი თითქმის მზად იქნება, მთელი მასა ხის კოვზით მსუბუქად ჩავკეპოთ და ძალიან
დაბალ ცეცხლზე კიდევ რამდენიმე წუთის განმავლობაში ვადუღოთ.
ღერღილის ღომი |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი