სამალა:
მომზადება:
გოგრას კანი მოაჭერით და გული პატარა კუბიკებად დაჭერით.
კანის გაცლამდე თუ ცოტა ხნით დათუთქავთ მდუღარეში ან ორთქლში, საქმეს გაიადვილებთ.
ინბირი, ნიორი და ხახვი წვრილად დაჭერით, ჩაყარეთ ქვაბში და ზეითუნის ზეთში მოხრაკეთ. გოგრის კუბიკებიც დაუმატეთ და მიახრაკეთ, შემდეგ იმდენი ბულიონი დაუმატეთ, რომ დაიფაროს. ხარშეთ, სანამ გოგრა დარბილდება, როცა მოიხარშება, მიქსერით ან ჩანგლით პიურედ აქციეთ. დაუმატეთ ქოქოსის რძე, კარაქი, მარილი, პილპილი, მუსკატი და კარგად მოურიეთ. 2-3 წუთი ხარშეთ. ბოლოს დაუმატეთ გრეიპფრუტის წვენი და მაშინვე გადმოდგით ცეცხლიდან. წვნიანი თხელი პიურესავით უნდა იყოს. თუ საჭიროა, ბულიონით ან მდუღარე წყლით გაათხელეთ. წინასწარ მოხალეთ გოგრის გარჩეული თესლი . გოგრის თესლი ქვაბში არ ჩაყაროთ, თეფშზე ჩაამატეთ წვნიანს გემოვნების მიხედვით.
ლეჩო |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი