შემადგენლობა:
მომზადება:
თეთრი პურის ფქვილით, კვერცხითა და ცივი მარილწყლით მოვზილოთ ჩვეულებრივი მაგარი ცომი. მოვამზადოთ გულსართი შემდეგნაირად : მსუქანი ძროხის ხორცის რბილი ნაჭრები ორჯერ გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში ხახვთან ერთად. შევაზაოთ დაკეპილი ოხრახუშით, ქინძით, შავი პილპილით, მარილით, დავზილოთ და გავაზაოთ წყლით. როდესაც გულსართი მზად იქნება, ცომი გავაბრტყელოთ,ამოვჭრათ თანაბარი ზომის რგოლები, შუა ადგილზე დავაწყოთ თითო კოვზი გულსართი, მოუკრათ პირი ისე, როგორც ზევით არის აღწერილი და ჩავუშვათ მარილით შეზავებულ მდუღარე წყალში. დუღილის დროს ქვაბი ვატრიალოთ, რომ ძირზე არ მიიკრას. როცა მზად იქნება, ხინკალი ამოვალაგოთ ქაფქირით და სუფრაზე მივიტანოთ დანაყილ პილპილთან ერთად.
ნაზუქი |
ხინკალი და ლუდი ძველ ქართული ტრადიციული რამ გახლავთ სუფრაზე მისატანად ხინკალი სუფრაზე როცა ოჯახის წევრი ჩამოატარებს ეს იმას ნიშნავს რომ ხინკალი და ასევე ლუდის მირთმევის დრო დგება სუფრასთან მოლხინება კარგია ზომაც წონა უნდა ვიცოდეთ ქართველ მამაკაცებს და სრულიად საქართველოს და ქართველ ხალხს ერს და ბერს არუნდა გვეშლებოდეს ამაში ყველა დამეთანხმებით ამაში დარწმუნდებული ვარ მე პირადათ