შემადგენლობა:
მომზადება:
მზესუმზირა გავარჩიოთ და მოვხალოთ მშრალ ტაფაზე, შემდეგ 2–ჯერ გავატაროთ ხორცსაკეპმანქანაში, დავამატოთ ზეთი და კარგად ავურიოთ. ფქვილი მოვხალოთ მშრალ ტაფაზე (ფქვილი უნდა გახდეს ოდნავ ყავისფერი), დავამატოთ გატარებულ მზესუმზირის ნარევს, ავურიოთ და გავატაროთ ხორცსაკეპმანქანაში. შაქარი გავხსნათ წყალში, დავდგათ გაზქურაზე და ადუღების შემდეგ ვხარშოთ სიროფი 7 წუთი, შემდეგ მომზადებული სიროფი დავასხათ ფქვილიან მასას, კარგად ავურიოთ, მოვათავსოთ ფორმაზე, ზედაპირი კარგად მოვუსწოროთ და გაცივების შემდეგ შევდგათ მაცივარში (საყინულეში) 12 საათით.
ხილის სალათი |