გემრიელი წვნიანი – ჩიხირთმა!
შემადგენლობა:
მომზადება:
ქათამი უნდა მოვხარშოთ მთლიან ხახვებთან ერთAდ. მოხარშვის შემდეგ კი ამ ხახვებს გადავყრით. ქათამს ცალკე დავდებთ. მის ბულიონს კი ორად გავყოფთ. ნახევარს ჯამში ჩავასხამთ და გავაციებთ. ნახევარს კი ქვაბში დავტოვებთ. კვერცხს ხალკე ავქვეფთ ძმართან ერთად. დაახლოებით 10- 15 წუთი კარგად უნდა ვთქვიფოთ. მერე კი ცალკე გადაღებულ ბულიონში ავურევთ. ფქვილსაც ჩავაყრით და ვურევთ , რომ კარგად გაიხსნას. დაღცენილ ბულიონს ცეცხლზე დავდგამთ და მეორე ბულიონს ( რომელშიც კვერცხი, ძმარი და ფქვილია არეული) ჩავასხამთ. ადუღებამდე ამ მასას სულ ვურევთ. ამის მერე გემოს გავსინჯავთ და თუ ფქვილის გემო აღარ აქვს, მაშინ ” გალინა ბლანკას” ჩავაგდებთ და ხორცსაც ჩავაყრით. კიდევ ერთხელ წამოვადუღებთ და ქინძსაც ჩავაჭრით. მარილით შევაზავებთ და ჩიხირთმა უკვე მზად არის.
ქათმის ფილე თაფლით და მდოგვით |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი