ჩიზქეიქი ატმით
შემადგენლობა:
- 350 მლ არაჟანი
- 125 გ ხაჭო
- 1ჩ.კ ლიმoნის ცედრა
- 3 ც კვერცხი
- 100 გ ყავისფერი შაქარი
- 3/4 ჩ.კ დარიჩინი
- 1/3 ს.კ ატმის ლიქიორი
- 200 წვრილად დაჭრილი ატამიმომზადება:ტკბილი ცომი მოამზადეთ სულ მცირე 30 წთ-ის განამვლობაში გააცივეთ. ცომი მოათავსეთ 28 სმ სიამტერტის ფორმაში, მოსახსნელი ძირით, და გამოაცხვეთ. მზა ფირფიტა გასაგრილებლად დადგით, ამასობაში გულსართი მოამზადეთ. ღუმელი 190 გრადუსამზე გაახურეთ. საშუალო ზომის ჯამში ათქვიფეთ არაჟანი, ხაჭო, ლიმონის ცედრა, კვერცხის გულები ყავისფერი შაქარი, დარიჩინი და ლიქიორი ერთგვაროვანი მასისი მიღებამდე. არაჟნის გულსართი გამომცხვარ ფირფიტაში მოათავსეთ. გამოაცხვეთ 40 წუთის განმავლობაში, სანამ მასა შეიკვრება და შეყავისფერდება. სუფრასთან თბილი ან ოთახის ტემპერატურამდე გაგრილებული მიიტანეთ.ზემოდან მოაწყვეთ წვრილად დაჭრილი ატამი.