მოამზადეთ ტყემალი ჩვენი რეცეპტით !
მომზადება:
ალუმინის ქვაბში მოათავსეთ გადარჩეული და გარეცხილი 10 კგ ტყემალი. დაასხით წყალი იმ რაოდენობით,
რომ ტყემალი არ დაიფაროს. ჩაყარეთ შიგ ქლიავისა და ქინძის ღეროები, წიწაკა გემოვნებით. როცა
მოიხარსება გააცივეთ, გახეხეთ დრუშფალანგზე.
ტყემალი კვლავ დადგით დაბალ ცეცხლზე, დაუმატეთ დანაყილი 300 გრ ნიიორი, კვლიავი და ქინძი.
200 გრ ომბალო, 0.5 ჭიქა ხმელი ქინძი, მარილი გემოვნებით. ადუღეთ 20 წთ.
ცხლად ჩაასხით ბოთლებში, დაახურეთ თავზე.
სამარხვო კექსუნები |