შემადგენლობა:
მომზადება:
ქათამი დაჭერით და თითორული ნაჭერი ამოვლეთ ფქვილში. მოაყარეთ მარილი და 1 ჩ.კ წითელი წიწაკა.
ტაფაზე დაასხით ზეთი, წამოადუღეთ და ჩაალაგეთ ქათმის ნაჭრები. შეწვით ორივე მხრიდან საშუალო
ტემპერატურაზე. შემწვარი ქათმის ნაჭრები ამოალაგეთ ტაფიდან. იმავე ტაფაზე დაამატეთ კარაქი
და მოშუშეთ თხლად დჭრილი სოკო,ნიზური, მწვანე ტკბილი წიწაკა და ხახვი. 6-7 წუთში დაამატეთ
დაჭრილი პომიდორი, ტომატი, შაქარი,მარილი,წყალი,ღვინო, 1 ჩ.კ წიწაკა, ხმელი ბაზილიკი და ორეგანო.
ყველა ინგრედიენტი კარგად აურიეთ და წამოადუღეთ. ამის შემდეგ მკვეთრად შეამცირეთ ტემპერატურა, ტაფას
ნახევრად დაახურეთ თავსახური და დატოვეთ გაზქურაზე. 20-25 წუთში ქათმის ნაჭრები ჩააბრუნეთ ტაფაში
და ხარშეთ კიდევ 20 წუთის განმავლობაში.
ომლეტი ლორით |