შემადგენლობა:
მომზადება:
სოკო დაჭერით წვრილად.თითოეული ქათმის ფილე გაჭერით შუაზე და კარგად დაბეგვეთ.მოაყარეთ
მარილი და პილპილი ორივე მხრიდან.ტაფაზე დაასხით ზეთი და გააცხელეთ. მანამდე ქათმის ფილეები
სათითაოდ ამოვლეთ ფქვილში და მოათავსეთ ტაფაზე, შეწვით ორივე მხრიდან. გადმოიღეთ
შემწვარი ქათმის ფილეები, იმავე ტაფაზე დაამატეთ ცოტა ზეთი და მოათავსეთ წვრილად დაჭრილი
ხახვი და ნიორი, კარგად ურიეთ.შემდეგ დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი სოკო და ურიეთ ხშირად, სანამ
არ შეიწვება. დაუმატეთ ღვინო, ბულიონი და ნაღები, კარგად ურიეთ. დაუმატეთ კარაქი,კარგად
აურიეთ.შემდეგ ამ მასაში მოათავსეთ შემწვარი ქათმის ფილეეები.გააჩერეთ 5-7 წუთი და შემდეგ
გადმოდგით. ეს უგემრიელესი კერძი შეგიძლიათ მიირთვათ მაკარონთან ან სპაგეტთან ერთად.
ღვიძლის კატლეტი |