შემადგენლობა:
მომზადება:
დაჭერით ფინიკის ჩირი ( ოღონს არა წვრილად) და დროებით გადადეთ. 250 გ დარბილებული კარაქი კარგად შეაზილეთ დაჭრილ ფინიკს. გამოყენებამდე გადადეთ. ცალკე თასში ერთმანეთს სეურიეთ 8 კვერცხის გული და 100 გ შაქარი. კვერცხის გულები და შაქარი გათეთრებამდე ათქვიფეთ.დროებით გადადეთ. დარბილებუ კარქში არეული ფინიკი ნელ-ნელა შეურიეთ შაქართან ერთად ათქვეფილ კვერცხის გულებს. ეს ინგრედიენტები მიქსერით მინიმალურ სიჩარეზე ათქვიფეთ, რომ ერთგვაროვანი მასა მიიღოთ. დროებით გადადეთ. ცალკე თასში ათქვიფეთ 10 კვერცხის ცილა. გათეთრებას რომ დაიწყებს, დაუამტეთ დარჩენილი 100 გ შაქარი და თქვეფა გააგრძელეთ, სანამ ცილლა თოვლივით თეთრი არ გახდება. ათქვეფილი ცილის ნაწილი დაუმატეთ კვერცხის გულებსა და შაქრის მასას, წრიული მოძრაობით შეაზილეთ, ცილის დარჩენილი ნაწიკი კი გადაინახეთ. ფქვილი წვრილ საცერში გაცერით დაფქულ ჯანჯაფილთან და დარიჩინთან ერტდ. გაცრილი ფქვილი სანელებლებთან ერთად სეურიეთ თასში მომზადებულ მასას, რამდენიმე წუთი ხის კოვზით ურიეთ, რომ ინგრედიენტები კარგად სეეროს ერთამენთს. დაჭერით 150 გ ნიგოზი . ამოავლეთ ფქვილში ქიშმიშთან ერთად ( ზედმეტი ფქვილი არ უნდა გაჰყვეს) და დაუმატეთ მომზადებულ მასას. კარგად ამოურიეთ. ცომს ბოლოს გადანახული ათქვეფილი ცილა დაუამტეთ. ღუმელი 180 გრადუსზე გაახურეთ. საცხობ ფორმას ფუნჯით წაუსვით 1 ს.კ გამდნარი კარაქი,ძირში და გვერდებზე კი პერგამენტის ქაღალდი ჩაუფინეთ. ცომი ჩაასხით ფორმაში და გახურებულ ღუმელში შედგით. აცხვეთ დაახლოებით 1 საათის განმავლობაში. 1საათის შემდეგ გამოიღეთ ღუმლიდან და აცადეთ გაგრილება. სემდეგ ქაღალდიანად ამოწიეთ და ფორმიდან გადმოიღეთ. კულიჩს ზემდოან წვრილი საცერით მოაყარეთ შაქრის პუდრა და დაჭერით.
ჩაბელა |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი