შემადგენლობა:
სოუსისთვის:
მომზადება:
მოვამზადოთ სოუსი: გამდნარ კარაქს დავამატოთ ფქვილი, თან განუწყვეტლივ ვურიოთ და
დავასხათ რძე. დავდგათ ნელ ცეცხლზე და ვადუღოთ 10 წთ გასქელებამდე. ზეთში მოვშუშოთ
შუაზე გაჭრილი ნიორი, ჩავამატოთ თხლად დაჭრილი სოკო, ვშუშოთ ნელ ცეცხლზე 10 წთ.
მოვაყაროთ მარილი,პილპილი, წვრილად დაჭრილი ოხრახუში. ფქვილი,კარაქი,მარილი და ცოტა
წყალი დავაბლენდეროთ, გადმოვიღოთ ჯამში და მოვზილოთ ელასტიური ცომი. გავაბრტყელოთ
ცომი, ჩავაფინოთ ფორმაში და გამოვაცხოთ 20 წთ 200 გრადუსზე. მოშუშული სოკო შევურიოთ
სოუსს, ჩავამატოთ გახეხილი ყველი, კვერცხის გულები და კარგად ამოვურიოთ. მიღებული
გულსართი დავასხათ ცომს და გამოვაცხოთ 40 წთ.
შაურმა სოკოთი |