შემადგენლობა:
შიგთავსისთვის:
სოუსისთვის:
მომზადება:
1. თევზის ფილე დაჭერით გრძლად.
2. შიგთავსისათვის თევზის ფილე ორჯერ გაატარეთ ხორცაკეპ მანქანაში, შეურიეთ კვერცხის ცილა და ნაღები, მოაყარეთ პილპილი და მარილი. მიღებული მასა წაუსვით თევზის ნაჭრებს, გადაახვიეთ რულეტებად და შეახვიეთ ცხიმწასმულ ფოლგაში. რულეტები ხარშეთ 10 -15 წთ. გააგრილეთ, შემოაცალეთ ქაღალდი.
3. სოუსისთვის ფქვილი მოშუშეთ კარაქში და გააცივეთ. დაუმატეთ თევზის ბულიონი, მოშუშული ხახვი და ოხრახუშის ძირები. დადგით ნელ ცეცხლზე და აადუღეთ 15 წთ. დაასხით თეთრი ღვინო და გააგრილეთ. შეურიეთ მოხარშული და დასერილი კერცხის გულები. მოაყარეთ პილპილი, მარილი, ლიმონჟავა და გაწურეთ.
4. მოხარშულ თევზს მოასხით სოუსი. მიირთვით მოხარშულ კარტოფილთან ერთად.
კალმახი კარტოფილით |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი