შემადგენლობა:
ცომისთვის:
სუფლესათვის:
ხილის ჟელესთვის:
მოსართავად:
მომზადება:
ცომის მოსამზადებლად კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ შაქრის ფხვნილთან ერტდ. წყლის ორთქლზე დავადნოთ შოკოლადი, დავუამტოთ კარაქი და ავურიოთ კვერცხის გულს, დავუმატოთ გაცრილი ფქვილი სახამებელსა და სოდასთა ნერტდ, ავურიოთ და მივიღოთ სქელი ცომი. აერღუმელი გავაცხელოთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე, ცომი გავყოთ 2 ნაწილად და გამოვაცხოთ.
სუფლეს მოსამზადებლად ჟელატინი დავალბოთ 100 მლ წყალში და დავტოვოთ რომ დაჯირჯვლდეს. შემდეგ დავადნოთ წყლის ორთქლზე. კარაქი ავთქვფიოთ შესქელებული რძესთან ერთად და დავდოთ ცალკე. შქრის ფხვნილი 7 წუთი ვხარშოთ 70 მლ წყალში. კვერცხის ცილა ავთ჻ვფიოთ სქელი ქაფის მიღებამდე, დავუამოთ ლიმნის წვენი, ჟელატინი, ცხელი სიროფი, კარაქის ნარევი, წვრილად დაჭრილი ნუში და კარგად ავთქვფიოთ. ბისკვიტის პირველს ფენას წავუსვათ სუფლეს ნახევარი, 10 წუთით შევდოთ მაცივარში.
ჟელეს მოსამზადებლად ხილი ცვდოთ პატარა ქვაბში,ზემოდან მოვაყაროთ შქრის ფხვნილი, ხილის ჟელე, დავდგათ დაბალ ცეცხლზე, მოვხარშოთ 10-15 წუთი და გავაციოთ. დავასხათ ტორტს,. ერთი ღამით ტორტი შევდოთ მაცივარში. სუფრაზე მივიტანოთ გახეხილი შოკოლადით ნუშითა და პიტნის ფოთლებით მორთული.
ნამცხვარი ჯემით |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი