შემადგენლობა:
მომზადება:
4 კვერცხის გული გავთქვიფოთ ერთ ჭიქა შაქრის ფხვნილთან ერთად.დავამატოთ დარბილებული 200 გრ კარაქი ან მარგარინი. 2-3 ს.კ არაჟანი ან მაწონი,სოდა-გახსნილი ძმარში, 3ჩ.ჭ ფქვილი და მოვზილოთ ნაზი ცომი. ცომი გავყოთ 3 თანაბარ და ერთ პატარა ნაწილად, გამოვაცხოთ ფირფიტები აირღუმელში მრგვალ ფორმაში.როცა გაცივდება, ფირფიტებს შორის წავუსვათ ვაშლის გულსართი, რომელიც შემდეგნაირად მზადდება: ვაშლი გავფცქვნათ,გავხეხოთ წმინდა სახეხზე, დავაყაროთ 1 ჩ.ჭ შაქრის ფხვნილი, დავდგათ ცეცხლზე და წამოვადუღოთ, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაციოთ. 4 კვერცხის ცილა გავთქვიფოთ კარგად, სანამ თეთრ, მაგარ ქაფს არ მივიღებთ. თანდათან შევათქვიფოთ ვაშლის პიურე. მიღებული მასა წავსუვათ ფირფიტებს, ერთმანეთზე დავალაგოთ,ბოლო ფირფიტას წავუსვათ ვაშლი და მოვაყაროთ პატარა ფირფიტის ნაფხვენი.
ბეზეს ტორტუნა გარგარით |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი