შემადგენლობა:
მომზადება:
ხორცი პატარა ნაჭრებად დავჭრათ. ქვაბში ჩავასხათ ზეთი და დაბალ ცეცხლზე დავდგათ, როდესაც ადუღდება, ხორცი ჩავყაროთ და ხშირად ვურიოთ. ( თავდასუხარავის დაფარება არ უნდა ). როცა უკვე დაწითლდებას დაიწყებს, ჩავაყაროთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და შიგადაშიგ მოვურიოთ. შემდეგ ტომატი წყალში გავხსნათ და მარილითა და პილპილით შევაზავოთ. ხახვი რომ მოიშუშება, გრძლად დაჭრილი სტაფილო, ქინძი და ბრინჯი ჩვყაროთ. ფრთხილად დავასხათ ტომატიანი წყალი და ცეცხლზე დავტოვოთ. ცოტა ზეთიც დავამატოთ. ქვაბს თავზე დახურვა და მორევა არ უნდა. როცა ბრინჯი შუაში ამოიბურცება, ქვაბის სახურავს შემოვახვევთ და თავზე დავახურებთ ბრინჯის მოხარშვამდე. გამზადებულ ფლავს დიდ თეფშზე ქვაბიანად წამოვაყირავებთ. ხორცი, სტაფილო და ქინძი ფლავის თავზე აღმოჩნდება.
ჭარხალი ვაშლით |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი