შემადგენლობა:
მომზადება:
დაჭერით სოკო წვრილად.ზეთიან ტაფაში მოშუშეთ კარგად. დაუმატეთ ხახვი დაჭრილი წვრილად გააგრძელეთ მოშუშვა დაამატეთ ბრინჯი,ტარხუნა, ქინძი, მარილი, პილპილი. გაცივებულ შიგთავსს შეურიეთ დაჭრილი კვერცხი.
მოზილეთ ცომი. ამისთვის თასში ჩაასხით მაწონი 500მლ, დაამატეთ სოდა 1/3 ჩ.კ.
1ცალი ათქვეფილი კვერცხი, 100გრ კარაქი ან მარგარინი გამდნარი და გაციებული. შემდეგ ამატეთ მცირე ოდენობით გაცრილი ფქვილი და მოზილეთ ცომი. გამზადებული ცომი მოათავსეთ მაცივარში ერთი საათით.
ღვეზელი მოათავსეთ გაცხელებული ღუმელის ტაფაზე და გამოაცხვეთ ის 200C° დაახლოებით ნახევარი საათის განმავლობაში.
როგორც კი ცომი მიიღებს ოქროსფერს, გამოიღეთ ტაფა ღუმელიდან და გადაუსვით ღვეზელს ერთმანეთში ათქვეფილი კვერცხი და რძე. ტაფა დააბრუნეთ ღუმელში და გააჩერეთ ის დაახლოებით 5-7 წუთის განმავლობაში 160 გრადუს ტემპერატურაზე.
ორაგულის ღვეზელი ისპანახით |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი