სულგუნის ფირტიფა

მომზადება:

გააცხელეთ ქვაბით წყალი და გადაიყვანეთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე. ჩაუშვით შიგ 50 გრამი სულგუნი ან ჭყინტი ყველი . როცა სულგუნი დარბილდება და დაწელვას დაიწყებს – გადმოიღეთ სამუშაო დაფაზე ქაფქირის მეშვეობით, რომ ნაკლები წყალი გადმოყვეს და დაიწყეთ მისი გადაზელვა. თავიდან გეგონებათ, რომ ყველის მასა იშლება და აღარ შეწებნება – ეს განსაკუთრებით წყინტ ყველს  ეხება – მაგრამ გადაზელა გააგრძელეთ და  როცა გაცივდება და აღარ დაგემორჩილებათ, ისევ წყალში შეათბეთ. შემდეგ ისევ დაიწყეთ დამუშავება და გაწევა; საბოლოოდ, უნდა მიიღოთ 2 მილიმეტრის სისქის სიფრიფანა ფურცელი, რომელსაც გვერდებს ჩამოუსწორებთ.

სულგუნის ფირტიფა

3 (60%) 2 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

იოგურტის და მდოგვის სოუსი





ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი