საშობაო კექსი

შემადგენლობა:

ზემოდან წასასმელად: 

მომზადება:

  1. ქიშმიში ერთი დღის ადრე რომში ჩაალბეთ. 250 გ ფქვილი ჩაყარეთ ჯამში, შუაში ჩააღრმავეთ და საფუარი შიგნით ჩააქუცმაცეთ. დაუამტეთ რძე, 1 ჩ.კ შაქარი და მოზილეთ ცომი, დააფარეთ და დადგით ასაფუაებლად 20 წთ. მწარე ნუშს გადაავლეთ მდუღარე წყალი, გააცალეთ კანი და წვრიალდ დაჭერით.
  2. ცომს შეურიეთ ყველა დანარჩენი ინგრედიენტი, დააფარეთ და დადგით 1სთ. გაყავით ცომი ორად, გადაზილეთ და კვლავ დადგით 1სთ. ცომის ორივე ნახევარს მიეცით მოგრძო ფორმა. გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე.
  3. საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგმენტი და დააწყვეთ კექსები. ზემოდან ცოტაოდენი თბილი წყალი წაუსვით და კიდევ ცოტა ხნით დადგით. სედგით ღუმელში და აცხვეთ 1სთ.
  4. გაადნეთ კარაქი და წასუვით გაგრილებულ კექსებს. მოაყარეთ ერთმანეთში არეული შაქარი და შაქრიანი ვანილი. ისევ კარაქი გადაუსვით და ბოლოსსქლად მოაყარეთ შაქრის პუდრა.
  5. კექსი გამოცხობიან რამდენიმე დღის შემდეგ უფრო გემრიელია. კექსი უნდა გაახვიოთ ცელოფანში და შეინახოთ გრილ ადგილას.

საშობაო კექსი

5 (100%) 1 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

მარციპანის ტორტი





ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი