სამარხვო ფუნთუშები

შემადგენლობა:

მომზადება:

საფუარი გავხსნათ 1 ჭიქა თბილ წყალში, ჩავამატოთ შაქარი და კარგად მოვურიოთ. შევურიოთ სითხე ნახევარ

ფქვილს, მოვზილოთ ცომი და დავდგათ თბილ ადგილას 20-25 წუთი. ამოფუებული ცომი ჩავზილოთ, ჩავასხათ

დარჩენილი წყალი, მოვაყაროთ დარჩენილი ფქვილი და მარილი. დავდგათ ცომი 1საათი. ამ დროის

განმავლობაში ცომი 2-3 ჯერ კიდევ უნდა ჩავზილოთ. ამოსული ცომი გადავიტანოთ ჩვენთვის სასურველ

ზეთიან და ფქვილიან ფორმებში, ან გავაკეთოთ პატარა გუნდები, გავაჩეროთ სითბოში კიდევ 20-25 წუთი,

ზემოდან გადავუსვათ შაქრის სიროფი და გამოვაცხოთ ღუმელში 180-200 გრადუსზე.

სამარხვო ფუნთუშები

4 (80%) 1 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

ბალბა ნიგვზით





ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი