შემადგენლობა:
1.5-2 ჭიქა ფქვილი
1.5 ჩ.კ. სოდა
1 მწიკვი მარილი
100 გრ ქიშმიში
მომზადება:
ჯამში შევურიოთ თბილი წყალი, თაფლი, შაქარი, მარილი და ზეთი. კარგად გადავურიოთ. ფქვილი
და სოდა შევურიოთ, ნელ-ნელა დავამატოთ თაფლიან წყალში, შემდეგ კი დავამატოთ ქიშმიში.
ვთქვიფოთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, ცომი უნდა გამოვიდეს თხელი. მიღებული მასა
მოათავსეთ კექსის საცხობ ფორმაში. ( ფორმას წაუსვით ზეთი). შედეთ ღუმელში 180 გრადუსზე
40–45 წთ.
ალუბლის ღვეზელი |