შემადგენლობა:
მომზადება:
ნუსი დავნაყოთ, ჩავყაროთ ქვაბში, 200 გრამ შაქართან ერთად, შევდგათ ნელ ცეცხლზე და ვურიოთ, სანამ არ შეწითლდება. სემდეგ ეს მოხალული ნუში გავაცივოთ და შევურიოთ 5 კვერცხის გულისა და 200 გრამი შაქარისგან გაკეთებულ გოგლიმოგლს. დავუმატოთ თეთრი პურის ფქვილი. ყველაფერი ეს მოვათავსოთ ზეთწასმულ ტორტის ფორმაში და შევდგათ ჰაერღუმელში. ხუთი წუთის შემდეგ გამოვიღოთ და ზედ დავდოთ თეთრად ათქვეფილი ცილა. ცილას აქა იქ მოვაყაროთ დანაყილი ნიგოზი და ისევ შევდგათ ჰაერღუმელში. როდესაც კარგად გამოცხვება, ჯერ კიდევ ცხელ ტორტის ფორმას შემოვახვიოთ ცივ წყალში ამოვლებული ჩვარი, რათა ტორტი უვნებლად ამოვიღოთ ფორმიდან.
ყავის კრემი |