რევანდის ნამცხვარი
შემადგენლობა:
- 500 გ რევანდი
- 1 პაკეტი შაქრიანი ვანილი
- 100 გ დარბილებული კარაქი
- 80 გ შაქარი
- 2 კვერცხი
- 1 ჩ/კ ფორთოხლის ცედრა
- 100 გ ფქვილი
- 1 დანის წვერი ცომის საფხვირებელი
- 50 გ დაფქული თხილი
- 50 გ თხლად დაჭრილი თხილი
- 2 ს/კ შაქრის პუდრა
- ცხიმი ფორმისათვის
მომზადება:
- რევანდი გარეცხეთ, კანი გააცალეთ და 1 სმ სიგრძის ნაჭრებად დაჭერით. მოაყარეთ შაქრიანი ვანილი, დაახურეთ და დადგით 10 წთ. გადმოიღეთ საწურზე. წვენი შეინახეთ.
- გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე. ფორმას წაუსვით ცხიმი.
- კარაქი, შაქარი, კვერცხი, 1 ს/კ რევანდის წვენი და ცედრა ათქვიფეთ კრემისებრი მასის მიღებამდე. შეურიეთ ფქვილი, ცომის საფხვირებელი და დაფქული თხილი.
- მიღებული ცომი ჩაასხით ფორმაში და ზემოდან მოაწყვეთ რევანდი. თხლად დაჭრილი თხილი შაქრის პუდრასთან აურიეთ და მოაყარეთ ნამცხვარს.
- აცხვეთ ღუმელში 45 წთ.
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი