რევანდის არომატული ნამცხვარი
შემადგენლობა:
საფუვრიანი ცომისათვის :
- 400 გ ფქვილი
- 1 ბრიეკტი საფუარი
- 1/8 ლ თბილი რძე, 100 გ შაქარი
- 150 გ მარგარინი, ამრილი
- 1 ლიმონის ცედრა
სხვა მასალა:
- 120 გ ორცხობილა, 75 გ კარაქი
- 2 პაკეტი შაქრიანი ვანილი
- 100 გ დაფქული ნუში
- 1.5 კგ რევანდი
- 5 კვერცხი
- 200 გ არაჟანი
- 200 გ ნაღები
- 200 გ შაქარი
- პერგამენტი
მომზადება:
- ფქვილი გაცერით ჯამში და შუაში ჩააღრმავეთ. საფუარი გახსენით 4ს.კ რძეში, დაუმატეთ 1ჩ.კ შაქარი, ჩაასხით ღრმულში და დადგით ასაფუებლად 20 წთ.
- დაუმატეთ მარგარინი, დარჩენილი რძე, შაქარი. 2 მწიკვი მარილი და ლიმონის ცედრა. ცომი კარგად მოზილეთ, მოაყარეთ ფქვილი და თავდაუხურავად დადგით 45 წთ.
- ორცხობილა დაფხვენით ცომის საბრტყელებლით. გაადნეთ კარაქი, შეურიეთ ორცხობილა და კარგად მოხალეთ. დაუმატეთ შაქრიანი ვანილი და ნუში.
- რეცანდი გაასუფთავეთ და 2სმ სიგრძის ნაჭრებად დაჭერით. კვერცხი, არაჟანი, ნაღები და შაქარი კარგად ათქვიფეთ . გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე. ფორმაში ჩააფინეთ პერგამენტი.
- ცომი კიდევ ერთხელ გადაზილეთ და გააბრტყელეთ სცხობ ფირფიტაზე, გაუკეთეთ 1- 2 სმ სიმაღლის გვერდები და დაჩხვლიტეთ ჩანგლით.
- გაანაწილეთ ცომზე ჯერ ორცხობილა, შემდეგ რევანდის ნაჭრები. მოასხით კვერცხინი მასა და აცხვეთ 1 სთ. შეგიძლიათ, ცოტა შაქარიც მოაყაროთ.
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი