ჟულიენი
მასალა:
- 300 გრ ქათმის ხორცი
- 150 გრ ქამა სოკო
- 2 თავი ხახვი
- 30 გრ კარაქი
- 6 სუფრის კოვზი არაჟანი
- 150 გრ ჰოლანდიური ყველი
- მარილი – გემოვნებით
მომზადება:
ქათმის ხორხცი შევწვათ ზეთში ორივე მხრიდან 5-7 წუთის განმავლობაში. გადმოვიღოთ ტაფიდან და გავაციოთ. დავჭრათ პატარა ნაჭრებად და ჩავალაგოთ სპეციალურ ფორმებში. ქამა სოკოს ვჭრით თხლელ ნაჭრებად, ხახვსაც ასევე ვჭრით თხელ ნაჭრებად და ყველაფერს ვწვავთ დარბილებამდე. ცალკე ტაფაზე მოვხალოთ ფქვილი,დავამატოთ კარაქი და კარაგად ავურიოთ. დავამატოთ არაჟანი, ისევ კარგად ავურიოთ და ავადუღოთ. მომზადებული სოუსი ავურიოთ სოკოს და ხახვს და დავამატოთ მარილი გემოვნებით. ეს ყველაფერი დავადოთ ქათმის ხორცზე, რომელიც ფორმებშია ჩალაგებული. ზემოდან დავაყაროთ გახეხილი ყველი და ჩავდოთ ღუმელში 200 გრადუსზე, სანამ ყველი არ გაწილთდება და არ გადნება.
ჟულიენი
4 (80%) 1 vote[s]
ფქვილი რამდენი უნდა რატომ არ წერია?