შემადგენლობა:
შიგთავსი:
მომზადება:
ორი კვერცხის გულისა და ერთი ჭიქა შაქრისგან გოგლ-მოგლი გავაკეთოთ. მარგარინი, არაჟანი და ძმარში გახსნილი სოდა დავამატოთ. მწიკვი მარილი და ფქვილიც უნდა დავამატოთ და ძალიან რბილი ცომი მოვზილოთ. შემდეგ ცოტა ხნით მაცივარში შევდგათ სანამ შიგთავს გავამზადებთ. გატარებული ნიგოზი, შაქარი ” კარიცა” ერთმანეში ავურიოთ. ქიშმიშს მდუღარე წყალი დავასხათ, რომ გაფუვდეს. წყალს გადავწურავთ და მერე მასაში შევურევთ. ორი კვერცხის ცილას ავთქვიფავთ და შიგთავსში ჩავასხამთ. ამის მერე ცომს მაცივრიდან გამოვიღებთ. ოთხად გავჭრით და მრგვლად გავაბრტეყელებთ. ძალიან თხლად უნდა გაბრტყელდეს. შემდეგ ავიღებთ ფიგურულ დანას და ამ გაბრტეყელებულ ცომებს ისე დავჭრით, რომ პატარ-პატარა სამკუთხცედის ფორმის ცომები მივიღოთ. სათითაოდ ყველას შიგთავსს დავადებთ და სიგრძეზე გადავახვევთ. ცხელ ტაფაზე დავდებთ და საშუალო ცეცხლზე ვაცხობთ. გამოცხობის შემდეგ კი შაქრის პუდრას მოვაყრით.
ტარტალეტკები ჯემით |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი