ნიგვზიანი პური

შემადგენლობა:

მომზადება:

საფუარი და მარილი გავხსნათ თბილ რძეში, დავუმატოთ შაქრისა და კვერცხის ნაზავი

და კარგად ავურიოთ.

ჩავამატოთ ფქვილი, თან გამუდმებით ვურიოთ. შევურიოთ გამდნარი კარაქი

და მოვზილოთ ცომი 20-25 წუთის განმავლობაში,გამზადებული ცომი დავდგათ სითბოში 1-

2 საათი. როცა ცომი ამოფუვდება, გავყოთ 5 ნაწილად, თითოეული ნაწილი

გავაბრტყელოთ.  გადავიტანოთ კარაქიან ქურის ტაფაზე,ნახევარი საათი ასე დავტოვოთ,

გადავუსვათ კვერცხის გული მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ნიგოზი

( შეგიძლიათ ნიგოზი ცომის შიგნითაც უქნათ) და გამოვაცხოთ

ღუმელში 40 წუთის განმავლობაში .

შეაფასეთ გვერდი