ნამცხვარი დაჭრილი ნაპოლეონი

შემადგენლობა:

კრემისთვის:

მომზადება:

1 ჩ.ჭ წყალს დავუმატოთ 1 კვერცხის გული, 1ს.კ მაგარი არაყი, 100 გრ გამდნარი კარაქი და ავზილოთ. დავუმატოთ ცოტ-ცოტა ფქვილი, რამდენსაც შეიზელს. ვზილოთ 15-20 წუთის განმავლობაში. მიღებული ცომი გავყოთ 2 ნაწილად.

ცალკე  მოვზილოთ ცომზე წასასმელი გული: ავიღოთ 500 გრ მარგარინი და გავყოთ 6 ნაწილად. ავიღოთ ცომის 1 გუნდა და გავაბრტყელოთ იმ მხრიდან, საიდანაც გადავკეცვეთ. ასე გავიმეოროთ სამჯერ ( ე.ი წავუსვათ მარგარინს 3 ნაჭერი). ასე გავიმეოროთ ცომის მეორე ნაჭერზეც. შემდეგ ცომი შევდგათ 1 საათით საყინულეში, გამოვიღოთ და ნახევარი საათი დავდგათ ოთახის ტემპერატურაზე.შემდეგ გამოვიღოთ და გავაბრტყელოთ, დავჭრათ ნაჭრებად და გამოვაცოთ საშუალო სიმხურვალის ცეცხლზე აირღუმელში. როცა გამოცხვება,ნამცხვარს შუაში ჩავუდოთ მოხარშული კრემი.

კრემის მომზადების წესი:

ნახევარ  ლიტრ რძეში შევურიოთ 3ს.კ ფქვილი, 2ჩ.ჭ შაქარი და მოვადუღოთ. გაციების შემდეგ შევათქვფიოთ 300 გრ კარაქი და ვანილი.

ნამცხვარი დაჭრილი ნაპოლეონი

4.1 (81.82%) 22 vote[s]



წაიკითხეთ სხვაც

ტორტი ” ოდესა”





ამ რეცეპტს აქვს 2 კომენტარი

დატოვეთ კომენტარი