შემადგენლობა:
კრემი:
მომზადება:
ავიღოთ საშუალო ზომის ქვაბი და შიგ წყალი ჩავასხათ. კარაქი დავუმატოთ და როცა ადუღდება, ფქვილიც ჩავამატოთ. ხუთი წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე იდგას და ვურიოთ. მერე გადმოვდგათ და კვერცხები სათითაოდ შევაზილოთ. შემდეგ გაცხელებულ ტაფაზე ს.კ პატარ-პატარა ცომემბი დავდოთ. დაახლოებით 20-25 წუთში გამოცხვება. ამის მერე შუებში მოხარშული კრემი სათითაოდ ჩავდოთ. ზემოდან კი შაქრის პუდრა მოვაყაროთ. კრემი ასე მოვამზადოთ: ადუღებული რძე შევათბოთ. ცოტა რძე ცალკე ჯამში გადავასხათ და შაქართან და ფქვილთან ერთად ავურიოთ. შემდეგ ეს მასა თბილ რძეში გავხსნათ და ნელ-ნელა ვურიოთ. როცა ადუღდება, გავაციოთ და კარაქან და ვანილთან ერთად ავთქვიფოთ.
ირლანდიური ნამცხვარი |
გამარჯობათ. მაინტერესებს რამდენ გრადუსზე ცხვება შუ?
150 გრადუსზე
შუ ცხვება 180*-ზე, გამოცხობამდე საცხობის კარი არ უნდა გააღოთ, ჩავარდება სიმაღლე ნამცხვრის, ალბათ 25 წუთი მაინც უნდა ცხობას
მაინტერესებს ცომს ფორმას არ ვაძლევთ და პირდაპირ კოვზით ვდეებთ?თუ შეგიძლიათ ვინმემ მიპასუხეთ
კოვზის დახმარებით უნდა დადოთ საცხობ ფირფიტაზე