შემადგენლობა:
შიგთავსისათვის:
მომზადება:
1. ერთმანეთს შეურიეთ კარაქი, შაქარი და კვერცხი. დაუმატეთ ფქვილი და ცომის საფხვიერებელი, მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი და გააბრტყელეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე. ფორმას წასუვით ცხიმი და ზედ დაფხვნილი ორცხობილა მოაყარეთ. ცომი მოათვსეთ ფორმაში, გაუკეთეთ 1-2 სმ სიმაღლის კიდეები, ჩანგლით დაჩხვლიტეთ ძილი და დადგით გრილ ადგილას.
2. გათალეთ ვაშლი, ამოაჭერით გული და პატარა კუბებად დაჭერით. მოაყარეთ 1 პაკეტი შქრიანი ვანილი. პუდინგის ფხვნილს დაუმატეთ ცოტაოდენი სიდრი, დარჩენილ სიდრში გახსენით შაქარი და წამოადუღჶთ, სეურიეთ პუდინგიანი მასა და ცოტა ხანს ადუღეთ.
3. გააცხელეთ ღუმელი 160 გრადუსამდე. ცომზე გაანაწილეთ ვაშლის ნაჭრები, მოასხით პუდინგიანი მასა და გადაასწორეთ. აცხვეთ 11/2 სთ. შემდეგ 1 დღით მაცივარში შედგით.
4. სუფრასთან მიტანის წინ ნაღები და დარჩენილი შაქრიანი ვანილი ათქვიფეთ გამაგრებამდე და მორთეთ ნამცხვარი.
ანანასის ღვეზელები |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი