შემადგენლობა:
მომზადება:
1ჭიქა არაჟანი, 1ც კვერცხი, 1ჭ შაქრის ფხვნილი, 1ს.კ არაყი ან კონიაკი,სოდა,გახსნილი ძმარში, ფქვილი კარგად ავურიოთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
ტორტის ფორმას წავუსვათ კარაქი, მოვაყაროთ წმინდად დაფქვილი ორცხობილა ან ფხვილი, ჩავასხათ ტორტის მას, შევდგათ აერღუმელში გამოსაცხობად და ვაცხოთ დაახლოებით 30-40 წთ.
ავიღოთ იგივე შემადგენლობა, ოღონდ დავამატოთ 2ს.კ კაკაოს ფხვნილი,გამოვაცხოთ მეორე, მუქი ფერის ბისკვიტი. პირველ ბისკვიტს წავუსვათ კრემი, ზემოდან დავადოთ მეორე მუქი ფერის ბისკვიტი,წავუსვათ ზემოდანაც კრემი და მოვაყაროთ სახეხზე გახეხილი შოკოლადი.ზემოდან შეგიძლიათ გააფორმოთ ნიგვზებით.
კრემის მომზადების წესი:
ავიღოთ 1 ჩ.ჭ გაციებული სქელი არაჟანი,გავთქვფიოთ მიქსერით და თანდათან შევათქვფიოთ 1ჩ.ჭ შაქრის ფხვნილი, დავამატოთ ცოტა ვანილი. როცა არაჟანი გაფუვდება კრემი მზად არის.
უგემრიელესი ღვეზელი ალუბლით |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი