შემადგენლობა:
მომზადება:
4 კვერცხის გული კარგად გავთქვიფოთ შაქართა ერთად. დავუმატოთ 1 ს.კ ცივი წყალი და განვაგრძოთ
თქვეფა. შემდეგ დავუმატოთ გამდნარი და გაციებული კარაქი( არ უნდა იყოს ცხელი). კვერცხისგულიან
მასას კაკაო და ფქვილი დავაცრათ და გავაგრძელოთ თქვეფა.
როცა ფქვილი გაიხსნება, დავუმატოთ 500 მლ თბილი რძე. ცალკე ავთქვიფოთ კვერცხის ცილა და მიღებული
ბეზე ნაზად შევურიოთ ცომს. მიღებული თხელი მასა ჩავასხათ ქაღალდჩაფენილ საცხობ ფორმაში.
ფორმა შევდგათ 150 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და 80 წუთის განმავლობაში ვაცხოთ. მზა
ნამცხვარი გავაციოთ ოთახის ტემპერატურაზე და რამდენიმე საათით შევდგათ მაცივარში.
კექსი ნიგვზით |