შემადგენლობა:
გულისთვის:
მომზადება:
კარგად დარბილებულ კარაქს დავუმატოთ არაჟანი და ნახევარი ჩ.ჭ შაქარი, შევურიოთ ძმარში გახსნილი სოდა და ვთქვფოთ გათეთრებამდე. შევაზილოთ იმდენი ფქვილი, რომ ცომი გამოვიდეს საშუალო სიმაგრის.
ცომი გავყოთ 6 ნაწილად, თითოეული გუნდა გავაბრტყელოთ და მივცეთ მრგვალი წრის ფორმა. შემდეგ ეს წრე გავყოთ 8 ტოლ ნაწილად. თითოეულს წავუსვათ თხელ ფენად გულსართი და დავახვიოთ განიერი ნაწილად წვერისკენ.
გამზადებული ”თითები” დავაწყოთ ტაფაზე და გამოვაცხოთ აერღუმელში. რომ გამოცხვება, მოვაყაროთ შაქრის პუდრი.
გულსართის მომზადების წესი:
2 კვერცხის ცილა გავთქვფიოთ ისე, რომ მივიღოთ სქელი მასა. შევათქვფიოთ 1 ჩ.ჭ შაქარი და 1ჩ.ჭ გატარებული ნიგოზი.
ტირამისუ მარწყვით |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი