შემადგენლობა:
მომზადება:
4 კვერცხის გული გავთქვიფოთ 1 ჩ.ჭ შაქრის ფხვნილთან ერთად. დავამატოთ დარბილებული 200 გრ კარაქი ან მარგარინი, 2-3 ს.კ არაჟანი ან მაწონი,, სოდა გახსნილი ძმაღი, 3 ჩ.ჭ ფქვილი და მოვზილოთ ნაზი ცომი. ცომი გავყოთ 3 თანაბარ და ერთ პატარა ნაწილად, გამოვაცხოთ ფირფიტები აირღუმელში მრგვალ ფორმაში. როცა გაცივდება, ფირფიტებს შორის წავუსვათ ვაშლის გულსართი, რომელიც შედეგნაირად მზადდება: ვაშლი გავფცქვნათ, გავხეხოთ წმინდა სახეხზე, დავაყაროთ 1 ც.ჭ შაქრის ფხვნილი, დავდგათ ცეცხლზე და წამოვადუღოთ, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაცივოთ, 4 კვერცხის ცილა გავთქვფიოთ კარგად, სანამ თეთრ, მაგარ ქაფს არ მივიღებთ. თანდათან შევათქვიფოთ ვაშლის პიურე. მიღებული მასა წავუსვათ ფირფიტებს, ერთმანეთზე დავალაგო, ბოლო ფირფიტას წავუსვათ ვაშლი და მოვაყაროთ პატარა ფირფიტის ნაფხვენი.
ალუბლის ტორტი |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი