შემადგენლობა:
მომზადება:
სამურაბედ შეარჩიეთ მომცრო ზომის პომიდორი. ზომის შესაბამისად შესაძლებელია დაჭრათ, ან მთელ-მთელი მოხარშოთ.
პომიდორი დაჩხვლიტეთ გათელეთ და ჩაყარეთ კირიან წყალში ( კირი გახსენით იმდენ წყალში, რომ პომიდორი დაიფაროს), ფატოვეთ 3 საათი. გარეცხეთ გამდინარე წყლით.
2 ლიტრ ცხელ წყალში გახსენით შსაქბი, ჩაყარეთ პომიდორი და ადუღეთ 10 წუთი. გადაწურეთ, ჩაყარეთ ცივ გამდინარე წყალში. ამოიღეთ საწურზე.
200 გრამი შაქარი გახსენით 1.5 ლიტრ წყალში, წამოადუღეთ და ჩაყარეთ პომიდორი, ადუღეთ 10 წუთი, გადაწურეთ და კვლავ ცივ წყალში ჩაყარეთ, შემდეგ ამოიღეთ საწურზე.
მოამზადეთ სიროფი. ცხელ სიროფში ჩაყარეთ პომიდორი, დადგით ნელ ცეცხლზე და მოხარშეთ. ბოლოს დაამატეთ ვანილი
მოცვის მურაბა |