შემადგენლობა:
მომზადება:
ფქვილი ჩაყარეთ დიდ თასში. ფქვილში ხელით გააკეთეთ ღრმული. ცალკე საფუარი, მარილი
და შაქარი გახსენით 200 მლ თბილ წყალში. გაადნეთ კარაქი. ფქვილის ღრმულში ჩაასხით
საფუვრიანი წყალი და გამდნარი კარაქი. დაუამტეთ მარილი,. ღრმულის ნაპირებიდან
ფქვილი ხელით ნელ-ნელა შეურიეთ სითხეს და მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი. თუ ცომი მშრალი
გამოვიდა,შეურიეთ ცოტაოდენი წყალი. ბოლოს შეაზაილეთ ზეთი, დააფარეთ თავზე და დადგით
ბილ ადგილას ასაფუებლად. ამოფუებული ცომი ჩაზილეთ ზეთიანი ხელით 2-ჯერ, თხუთმეტი
წუთის შუალედით. გახეხეთ ყველი მსხვილ სახეხზე, ჩაახალეთ 3 კვერცხი და კარგად აზილეთ
ხელით. გემოვნებისამებრ დაუმატეთ მარილი. ამოფუებული ცომი დაყავით 300 გრამიან
გუნდებად და გააბრტეყელთ მრგვლად. შუაგულში ჩაუდეთ 300 გრამიანი კვერცხიანი ყველის
გუნდა, ცომს მოუკარით პირი და გააბრტყელეთ. თითოეულ გაბრტყელებულ ხაჭაპურს მოაყარეთ
100 გ გახეხილი სულგუნი და შედგით ღუმელში გამოსაცხობად 250 გრადუსზე.
კომბოსტოს პელმენი |