საჭირო მასალა:
მასალა ბისკვიტისთვის :
მასალა კრემისთვის:
მასალა შიგთავსისთვის:
მომზადება:
ბისკვიტი:
ავიღოთ 8 კვერცხი და გავაცალკეოთ ცილა და გუილები ერთმანეთისგან. ცილა აუთქვიფოთ მიქსერით კარგად მანამ ჰაეროვან მასას არ მივიღებთ. ვთქვიფოთ გაუჩერებლად. (ჯამს როცა გადმოვაბ რუნებთ მასა არ უნდა იძვროდეს) შემდეგ დაუმატოთ ნელ -ნელა 2 ჭიქა შაქარი და გავთქვიფოთ. შემდეგ კვერცხის გულები შეურიოთ და ბოლოს 2 ჭიქა ფქვილი ნელ- ნელა დაუმატოთ, გვთქვიფოთ კარგად და უკვე გამზადებულ ფორმასში ჩავასხათ,ფორმას ჩაუფინოთ კალკის ქაღალდი და ფორმას გარშემო და ძირზე წაუსვათ ქარაქი და შევდგათ გაზქურაში დაბალ გაზზე გამოსაცხობად დაახლოებით 1საათი. ცხელივე გადმოვიღოთ ფორმიდან და ძირიდან მოვაძროთ კალკის ქაღალდი. შიგნით გული გამოცხობილი არის თუ არა შეგვიძლია ასანთის ღერით გავსინჯოთ , ზემოდან ჩავასოთ და თუ სუფთათ ამოვიღეთ ესეიგი დაშუშულია. გამომცხვარი ბისკვიტი გავჭრათ შუაზე და დავნამოთ ორივე მხარე კარგად, მარწყვის, მალინის, მაყვლის ან ალუბლის წვენით 2 ს.კ. არაყიც შეიძლება ან ლიქიორი შეურიოთ.
კრემის მომზადება:
რძეში აურიოთ ფქვილი და შაქარი და მოვხარშოთ დაბალ გაზზე, ავთქვიფოთ ცალკე კარაქი მიქსერით კარგად და ნელ ნელა შეურიოთ ნელთბილი ფაფა ( ცხელი არ უნდა იყოს თორემ კარაქს გაადნობს) დაუმატოთ ვანილი. გაჭრილ ბისკვიტის ქვედა დანამულ ფენას წაუსვათ თხლად კრემი და დავალაგოთ მარწყვი, ალუბალი და მალინა ზემოდან დავადოთ მეორე დანამული ფენა და გავიმეოროთ იგივე წაუსვათ გარშემო კრემი , გვერდებზე მოვრთოთ, ზემოდან მარწყვით გავაფორმოთ.
რულეტი ქლიავით |
ნელთბილი ფაფა კარაქს არ გაადნობს?
საშობაოს გარდა რით შეიძლება კიდევ დავნამოთ ბისკვიტი?
მაგარია
ვანილი ?.სოდა არ უნდა?რამდენ გრადუსზე უნდა იყოს დუხოვკა ცხელი?
малина – ჟოლო
калька – ლივი
დიდი მადლობა