შემადგენლობა:
მომზადება:
ლიმონი გარეცხეთ, გახეხეთ კანი და გამოწურეთ წვენი. კარაქი გაადნეთ და გააგრილეთ.კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ.ცილა შეინახეთ. კვერცხის გული, შაქარი, შაქრიანი ვანილი და 1 მწიკვი მარილი ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. შეურიეთ კარაქი.დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი, სახამებელი და ცომის საფხვიერებელი. კარგად შეურიეთ ლიმონის ცედრისა და წვენის 2/3. გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე.კვერცხის ცილა ათქვიფეთ გამაგრებამდე. ამოაკელით 1 ჩ.კ და მინანქრისთვის შეინახეთ, დარჩენილი კი შეურიეთ ცომს. ფორმაზე დააფინეთ პერგამენტი და თანაბრად გაანაწილეთ ცომი.აცხვეთ 25 წთ. და გააგრილეთ.დარჩენილი ცედრა, წწვენი და კვერცხის ცილა შეურიეთ 100 გ შაქრის პუდრას. შოკოლადის ფილა დაჭერით და ორთქლზე გაადნეთ.ნამცხვრის ერთ ნახევარს ლიმონიანი მინანქარი მოახით, მეორეს -შოკოლადის. როდესაც მინანაქარი გაშრება, ნამცხვარი დაჭერით და მიიტანეთ სუფრასთან.
ტორტი '' ერევანი'' |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი