მომზადება:
მოხარშეთ საქონლის ან ფრინველის 1 კგ კუჭმაჭი, დაჭერით, მოათავსეთ ქვაბში, დაუმატეთ 2ს.კ
ცხიმი და მოშუშეთ თავისივე წვენში, დაუმატეთ 4 ც წვრილად დაჭრილი ხახვი და გააგრძელეთ
მოშუშვა. 2ს.კ ძმარში გახსენით დანაყილი 5 კბილი ნიორი, ორ-ორი ჩ.კ ხმელი ქინძი და ქონდარი,
შავი პილპილი, წითელი წიწაკა და მარილი გემოვნებით. კუჭმაჭს შეურიეთ მომზადებული მასა
და გააჩერეთ ცეცხლზე 5-10 წთ. სუფრაზე მიიტანეთ ცხლად მოაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში და
ბროწეულის მარცვლები.
გურული ღვეზელი |
dzaan magaria