შემადგენლობა:
მომზადება:
საფუარი ჩავყაროთ 150 მლ თბილ წყალში და დავტოვოთ 10-15 წუთი. გაცრილ ფქვილს დავუმატოთ საფუარი, 1 კვერცხი, 30 გრ კარაქი, მარილი და მოვზილოთ ერთგვაროვანი და ელასტიური ცომი. დანარჩენი კარაქი გავყოთ 3 ნაწილად. ცომი გავაბრტყელოთ, ზემოდან წავუსვათ კარაქის ერთი ნაწილი, დავკეცოთ, კვლავ წავუსვათ კარაქი და 30 წუთით შევდოთ მაცივარში. გამოვიღოთ მაცივრიდან, დავაფაროთ და გავაჩეროთ 10 წუთით, შემდეგ გავაბრტყელოთ, დავჭრათ სამკუთხედებად, შიგ მურაბა ან ჯემი ჩავდოთ. გამოვაცხოთ 15-20 წუთის განმავლობაში 220 გრადუს ტემპერატურაზე გაცხელებულ აერღუმელში.
ფენოვანი ცომი |