შემადგენლობა:
მომზადებტის წესი:
1. მოვხარშოთ კვერცხი, გაასუფთავეთ, გაჭერით ორად სიგრძეზე და ფრთხილად გამოაცალეთ გული. კვერცხის გული აურიეთ მაიონეზში დაუმატეთ მდოგვი, ლიმონის წვენი და პეტრუშკა. მოაყარეთ მარილი და შავი პილპილი (გემოვნებით).
2. მოათავსეთ მიღებული მასა კვერცხის ცილაში. პარალელურად საშუალო ცეცხლზე დადგით ტაფა დაასხით ზეითუნის ზეთი , შემდეგ შეწვით ანჩოუსის ფილე დანაყულ ნიორთან ერთად და ურიეთ მანამ, სანამ ანჩოუსი არ გაიჟღინთება ზეთით. (დაახლოებით 1 წუთის განმავლობაში), შემდეგ დაუმატეთ ლიმონის ცედრა და სუხარი. ურიეთ მანამ სანამ სუხარი არ შეიბრაწება (დაახლოებით 2-3 წუთი), მოაყარეთ გახეხილი ყველი.
3. თეფშზე დაალაგეთ სალათის ფურცლები, დაადეთ კვერცხი და მოაყარეთ მიღებული მასა თითოეული კვერცხის ნაჭერს.
ბოსტნეულის სალათი |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი