შემადგენლობა:
მომზადება:
დიდ ჯამში გაცერით ფქვილი და შეურიეთ საფუარი. გაფცქვენით, გარეცხეთ და გახეხეთ კარტოფილი.
ქვაბში გააცხელეთ რძე. ფქვილს დაუმატეთ კარტოფილი, კვერცხი, მარილი და ცხელი რძე.
ათქვიფეთ კარგად, გადმოდგით ცეცხლიდან, დაამატეთ ქიშმიში და დადგით თბილ ადგილას, სანამ
ორჯერ დიდი არ გახდება. შემდეგ კიდევ მოზილეთ. ცოტაოდენი კარაქი ტაფაზე და ცომის მასა კოვზით
მოათავეთ ცხელ ტაფაზე, გამოაცხვეთ მაჭკატები ორივე მხრიან, გადმოდგით თეფშზე და მოაყარეთ მარილი.
ბატი კვერცხით |