თევზს დაახვიეთ ძაფი,რომ ნიგვზიანი შიგთავი არ გადმოვიდეს.!
შემადგენლობა:
მომზადება:
თევზები გასერეთ სიგრძეზე, მუცლის მხრიდან, გამოშიგნეთ და კარგად გარეცხეთ. შიგთავსის
მოსამზადებლად ნიგოზი გაატრეთ ხორცსაკეპში, გახეხეთ სულგუნი და შეურიეთ გატარებულ
ნიგოზს. დაუმატეთ ლიმონის წვენი, დაღერღილი წიწაკა და მარილი.
მიღებული მასა გაყავით ოთხად, თითოეულს მიეცით ქაბაბის ფორმა და მუცელში ჩაუდეთ
კალმახს. საცხობ ფირფიტას მოასხით ზეთი, ზედ დაალაგეთ ნიგვზიანი კალმახები, მოაყარეთ
მარილი და შედგით გახურებულ რუმელში 230-250 გრადუსზე. შეწვით დაახლოებით
10-15 წთ. კალმახი შემწვარი იქნება, როცა თვალები გათეთრდება და ბუდიდან ამოიწევს.
პიკანტური ფუნთუშები |
ამ რეცეპტს აქვს 0 კომენტარი