შემადგენლობა:
მომზადება:
კალმახი გავასუფთავოთ, კარგად გავრეცხოთ, გავამშრალოთ და ორჯერ გავატაროთ ხორცსაკეპ მანაქანაში. დავუმატოთ კვერცხი, დაფქვილი მუსკატის კაკალი, მარილი, ნიორი, პილპილი და კარგად გადავურიოთ, მიღებული ფარშით გავაკეთოთ კატლეტები და შევწვათ ცხიმში. გარნირის მოსამზადებლად,ხახვი დავჭრათ წვრილად, მოვხრაკოთ ცოტაოდენ ცხიმში, დავუმატოთ ტომატი და წინასწარ მოხალული ფქვილი, რომელიც ყავისფერი შეფერილობის უნდა იყოს. დავტოვოთ ნელ ცეცხლზე 2-3 წუთის განმავლობაში. შემწვარ კალმახის კატლეტებს მოვასხათ გამზადებული გარნირი და მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ტარხუნა .
თევზი ქინძმარში |
Gemrielia
კალმახს ძვლების გამოცლა არ უნდა?
კალმახი გავასუფთავოში იგულისხმება ისიც რომ ძვლები უნდა გამოაცალოთ.